Kringen in de Amstelgemeente

In de visie van de Amstelgemeente zijn onze commitments opgenomen waarbij gemeenschap een belangrijke is. De kringen zijn een middel om die gemeenschap vorm te geven. Het is geen verplichting om deel uit te maken van een kring maar gelet op deze visie ligt het wel in de lijn der verwachting.

Kringen zijn kleinere groepen die gericht zijn op groei in geloof, betrokkenheid bij elkaar en de stad. Elke kring geeft daar op haar manier handen en voeten aan. De kringen komen regelmatig bijeen, doen bijvoorbeeld bijbelstudie, bestuderen een boek, zoeken samen naar antwoorden bij geloofs- en levensthema’s, eten samen, delen lief en leed met elkaar, bidden voor en met elkaar, bieden helpende hand en er zijn kringen die ook actief werken aan zichtbaarheid in de stad door activiteiten in hun wijk te verrichten.
We geloven dat betrokkenheid bij elkaar en bij de stad vergroot wordt als je bij elkaar in de buurt woont vandaar dat we zoveel mogelijk een geografische indeling aanhouden.

Kringen zijn bedoeld als een plek om je thuis te voelen in de stad, wie je ook bent en wat voor vragen je ook hebt. Aanmelden? Stuur een emailbericht (zie Contactgegevens)!

Kring binnen de ring

Naam: Kring binnen de ring

Locatie: binnen de Amsterdamse ring met o.a. oud west , zuid en centrum.

Omschrijving: Eens per twee weken komt de kring bij elkaar en eten ze samen (19.00-22.30). Deze kring heeft een gevarieerd gezelschap qua geloofsachtergrond: van gereformeerd (vrijgemaakt) tot pinkster tot eigenlijk net / niet zo lang met geloof bezig zijn. Er zijn 8 kringleden, leeftijd is variërend van begin 20 tot 65, met allemaal een grote liefde voor die mooie Amsterdamse binnenstad 😉

Jonge kring

Naam: Geen specifieke naam

Locatie: wisselend Zeeburg, West en Diemen.

Omschrijving: wij zijn een jonge kring met leeftijd rond de 25, beginnend werkend of nog studerend. Er zijn 7 kringleden waarvan 1 tijdelijk in het buitenland. We komen iedere  twee weken samen op maandag van half 7 tot 10, met gezamenlijke maaltijd. We behandelen bijbelstudies en verschillende thema’s maar er is zeker ook ruimte voor humor en gezelligheid.

Kring Zuid

Naam: Kring Zuid

Locatie: Amsterdam-Zuid, Buitenveldert en Amstelveen

Omschrijving: Onze kring is gevarieerd in leeftijd en achtergrond en bestaat uit 9 volwassenen en 5 kinderen. Eens per twee weken op maandagavond komen we bij elkaar om samen te eten en bij te praten. Ons streven is om mooie, verdrietige, leuke en moeilijke gebeurtenissen met elkaar te delen, en daarnaast samen te zoeken hoe we vorm kunnen geven aan het volgen van Jezus.

Kring Noord

Naam: Kring Noord

Locatie: Leden van deze kring komen uit Sloten, Amsterdam Noord en dorpjes ten noorden van Amsterdam.

Omschrijving: gevarieerd, discussie, diepgang, humor, openheid, vriendschap, veelzijdig, respect, tweewekelijks, openminded en thee-ologisch. De tien leden komen zowel alleen als met partner samen in Noord of bij een van de andere leden thuis. Op dinsdagavond (eens in de twee weken) beginnen ze om 20:00 u met thee en koek of zelfgebakken cake. Specialiteit is van een serieus gesprek overgaan op een goede grap.

Kring west

Naam: Kring West.

Locatie: West Amsterdam (Nu Bos en Lommer/Slotervaart, uitbreiding naar andere westelijke stadsdelen mogelijk!)

Omschrijving: Wij komen samen op de 1e, 3e en 5e donderdag van de maand. De 1e en 3e avond zijn inhoudelijke avonden en de 5e donderdag doen we vaak wat anders zoals een borrel/spelletjes etc (zie ook de foto). Een kringavond duurt van 19.00u tot ongeveer 22.00uur, inclusief maaltijd. Leeftijd varieert van 25-45, diversiteit in gezinssamenstelling en geloofsachtergrond.

Naam: Kring Buitenveldert

Locatie: Buitenveldert, leden komen hoofdzakelijk uit Buitenveldert en Amstelveen

Omschrijving: Wij zijn een kring met jonge mensen, zowel gezinnen als singles. Onze kring bestaat uit 10 volwassenen en komt 1x per 2 weken bij elkaar. Wij vinden het belangrijk om met elkaar te eten, ervoor elkaar te zijn, te weten wat er leeft in elkaars leven maar ook met elkaar te groeien in het geloof. De leden van de kring komen zowel van de Amstelgemeente als uit de Stadshartkerk in Amstelveen.