Sinds augustus 2019 is Rein den Hertog predikant van de Amstelgemeente. Hieronder stelt hij zich graag voor.

Mijn naam is Rein den Hertog. Ik ben getrouwd met Tineke en samen ontvingen we vijf kinderen. Het is thuis een levendige boel.

Inmiddels werk ik al een heel aantal jaar als voorganger in verschillende kerken. Eerst in Zutphen in de mooie Achterhoek en van 2013 tot 2019 in de stad Groningen. Vanaf zomer 2019 ben ik in Amsterdam aan het werk.

Ik vind het ontzettend inspirerend en mooi werk! Ik geniet ervan om van het evangelie te delen. Om samen met andere mensen te leren hoe je als gelovige trouw bent aan het evangelie in onze westerse samenleving. 

Dat is overigens wel eens anders geweest. Na mijn middelbare school had ik weinig op met kerk en geloof. Ik studeerde geschiedenis en het evangelie raakte me niet. Dat veranderde toen ik samen met een vriend besloot me in te schrijven voor een werkvakantie in Zuid-Afrika. Daar ontmoette ik christenen bij wie de vreugde en de waarachtigheid er afspatte. Ik had daar gesprekken over de kern van het evangelie. Over wie God voor mij was. Ik ervoer het alsof God mijn aandacht richtte op het evangelie en op de kerk. De ommekeer die daar begon, mondde er in uit dat ik als predikant aan het werk ging.

Ik zie er naar uit om samen de kracht van het evangelie te ervaren en te ontdekken hoe we gezamenlijk en individueel Gods liefde kunnen belichamen in Amsterdam.